Ajándékozás

2023.12.05. 20:38

Muzsikával várták a polgármesteri hivatalban a Mikulást

Ahogy Fábry Sándor fogalmazta meg a zene egyik csodabogara, azaz Kovács Gábor muzsikus várta varázslatos koncertjével Szekszárdon a polgármesteri hivatal dolgozóinak csemetéit.

Farkas Eszter

A Mikulás rengeteg ajándékkal várta a több mint ötven gyermeket.

Fotó: Kiss Albert

A muzsikus honlapján zenei pályafutását egyszerűen pár mondatban így foglalta össze: „Kezdetben volt a madarak ezernyi hangja, a lágy harangszó, falunk székelyeinek zenéje, dalai. Aztán az első hangszerek: fűzfasíp, nádi duda, bodzafurulya. Majd az „igaziak”: furulyák, klarinét, gitár, hegedű… 

Zenei tanulmányok, megmérettetések, vizsgák. Országos Rendező Iroda, Nemzeti Filharmónia, zenekarok, színház. Eleinte a nagy klasszikusok: Beethoven, Rossini, Sarasate, Csajkovszkij… Közben a magyar népzene, Kárpát-medencei népek zenéi, és még távolabb. Zeneszerzés, szövegírás, fordítás, előadások, koncertek. 

Majd jött a hangszerkészítés. Elsősorban fúvósok. Aztán HU-HA! – azaz HUlladékból – HAngszert! PET palackból és szívószálakból – szájorgona, mankóból – fuvola, biciklipumpából – furulya, portörlőből – klarinét… és még több tucatnyi „muzsikáló szerszám”. 

Ma az foglalkoztat leginkább, hogyan tudom átadni kicsiknek, nagyoknak, magyaroknak, határainkon túliaknak azt a határtalan örömet, végtelen sok gyönyörű élményt, amit egyszerűen, röviden így nevezünk: Muzsika.” Az ünnepi előadást követően pedig jöhetett a Mikulás, aki rengeteg ajándékkal várta a több mint ötven gyermeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában