Hajdan

2023.12.21. 20:29

Súlyos, több tízezer áldozatot követelő földrengés volt

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

35 ÉVE megalakult a Csapó Dániel baráti kör Palánkon, a mezőgazdasági szakközépiskolában és szakmunkásképző intézetben – adott hírt az eseményről a Tolna Megyei Népújság 1988. december 17-i száma. „A baráti kör célja, hogy segítsék az iskolában tanuló fiatalokat, felkutassák az iskola egykori tanárait és diákjait valamint fölkészüljenek a jövő évben esedékes 60 éves jubileumi ünnepségre. A baráti kör tiszteletbeli elnöke Burgert Róbert, a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát vezérigazgatója.”

35 ÉVE „a Hőgyészi Vegyesipari Kisszövetkezet szállodai termékcsaládja – mely frottír fürdőlepedőből, törülközőből és kádelőből áll – elnyerte a Kiváló áru embléma viselési jogát” – számolt be az elismerésről a Tolna Megyei Népújság 1988. december 19-i száma. „A Kereskedelmi Minőségellenőrző Intézet által előzőleg megvizsgált termékcsaládot a formaminősítő zsűri kiemelkedően szépnek minősítette és a megkülönböztető jel viselési jogát 1990. december 31-ig megadta a kisszövetkezet részére.”

35 ÉVE súlyos, több tízezer áldozatot követelő földrengés rázta meg Örményországot. „A Szekszárdi Dózsa Sportegyesület labdarúgói úgy döntöttek, hogy csatlakoznak azok táborához, akik segítséget nyújtanak az örményországi földrengés károsultjainak” – közölte a hírt a Tolna Megyei Népújság 1988. december 17-i száma. „A lila-fehérek szakosztálya húszezer forintot utalt át a károsultak megsegítésére nyitott számlára.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában