A településen is spórolnak a fűtéssel

2023.12.11. 07:30

Tolnanémedi próbálja az ünnepet szebbé tenni

Tolnanémedi próbálja az idei évi karácsonyi ünnepeket szebbé tenni, lelkes önkéntesekkel, a helyi kisebbséggel és a polgárőrséggel összefogva ünnepelnek, tájékoztatta lapunkat Vígh László Tolnanémedi polgármestere, hozzátéve: önkormányzatuk anyagi helyzete nem teszi lehetővé a túl díszes karácsonyt.

Brunner Mónika

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A tolnanémedi önkormányzat anyagi helyzete miatt a helyi kisebbséggel és a polgárőrséggel próbálja az ünnepeket szebbé tenni. Az anyagi helyzet miatt azonban túl díszes karácsonyra nem lehet számítani.

–  Van néhány lelkes ember, aki sokat segít a településen. Díszítjük a falut, a lakosság ajándékozásáról gondoskodunk. Vasárnap Mikulás felvonulást tartottunk. Ételt is osztott a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Tolnanémedi Polgárőr Egyesület, a polgárőrök házhoz is vitték. Százharminc lakosnak jutott a szarvaspörköltből főtt burgonyával – mondta lapunknak Vígh László polgármester. 

Tolnanémediben is spórolnak a fűtéssel 

Az önkormányzatuk anyagi helyzetével kapcsolatban elmondta, hogy küzdenek az energiaárakkal, a magas rendszerhasználati díjköltségekkel. Emiatt több önkormányzati épületben megszüntették a szerződést a gázszolgáltatóval, a gázórákat is leszereltették. Hozzátette: maga a rendszerhasználati díj elvitte volna az egész éves bevételüket. 

Például már nem fűtik a volt általános iskolájuk teljes épületét, csak annak egy részét, ahol a családsegítő szociális intézmény található. Fűtik a tolnanémedi óvodát, a művelődési házat, az önkormányzat épületét. 

– A jövőt tekintve próbálunk pozitívan hozzáállni. A legtöbb épületünk napelemekkel rendelkezik, számos helyen korszerűsítettük a fűtésrendszereket. Tervezzük tolnanémedi utak, járdák, vízelvezető árkok felújítását, javítását. Pályáztunk egy tizenötmillió forint értékű gumitalpas kotrós-markolós gépre is a Magyar Falu Programban keretében – tette hozzá Vígh László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában