Teol.hu podcast

2023.12.02. 18:30

Zenetanár szülei mellett könnyű volt zenésszé válni

Antal Gábor jazz-zongorista, zeneszerző, tanár 1984-ben született. Hat évesen kezdett zongorázni tanulni édesapjától, a szintén zenetanár Antal Józseftől, aki a Tamási Lajtha László Zeneiskolában tanít.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Antal Gábor (Beküldött fotó)

Gábor itt végezte alapfokú zenei tanulmányait, majd a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában tanult tovább Forgó György növendékeként, ezt követően pedig felvételt nyert a Bartók Béla Szakközépiskolába, ahol Ábrahám Mariannál tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 2007-ben Hargitai Imre tanítványaként. 

Sokat jelentettek neki Rév Lívia nemzetközi mesterkurzusai, melyeket szülei szerveztek meg Tamásiban és több alkalommal vett részt ezeken Franciaországban is. Klasszikus zenei tanulmányaival párhuzamosan jazz-zongorát is tanult Binder Károly, Nagy János és Sárik Péter vezetésével. 

2016-ban megalakította saját együttesét, az Antal Gábor Triót, mely nemcsak hazánk egyik kiemelkedő jazz-formációja, de nemzetközi sikerekkel is büszkélkedhet. Legutóbbi sikerük, hogy Walking On The Planet című videóklippjük megkapta a 7. Magyar Klipszemle legjobb animációnak járó arany díját. 

A trión kívül játszik az énekesnő Boggie együttesében, és szívügyének tekinti a Melodika Project nevű formációt is. Mindezekről Tóth Tímeával beszélget podcastünkben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában