Fejlesztés

2024.01.28. 11:45

Buszváró és járdaburkolat felújítás kezdődött Pakson

Buszváró és járdaburkolat felújítás kezdődött Pakson, a Tolnai út 11. szám előtt található Konzervgyári buszmegállónál. A munkaterületet pénteken reggel adták át a kivitelezőnek.

Gazsó Rita

A buszmegálló felújítása már nagyon időszerűvé vált (Fotó: M. Gy.)

A nagyon rossz állapotú, igen forgalmas buszmegálló felújítása már nagyon időszerűvé vált, ugyanis legalább negyven éve nem volt felújítva, miközben itt állnak meg a helyi és helyközi járatok, valamint a távolsági buszok úgyszintén – tájékoztatott Szabó Péter polgármester. Ezért döntött arról a testület még tavaly novemberben, hogy a kátyúkeretből, némi kiegészítéssel felújítják a buszmegállót. – Elsődleges célunk, hogy a balesetveszélyt elhárítsuk, de másodsorban egy olyan kellemes környezetet szeretnénk itt kialakítani, amely Pakshoz méltó – fogalmazott a városvezető.

Emlékeztetett, hogy általános iskola, gimnázium és óvoda is található a környékben, ezért is fontos a megálló, valamint az itteni járda korszerűsítése is. Szabó Péter elmondta, céljuk, hogy kisebb lépésekben felújítsák a város buszmegállóit, középtávon pedig az okosmegállók létrehozása a terv, itt, miként a többi összes várakozóhelyen is. A helyi járatok kapcsán létrehozott új buszváróknál is 21. századi, modern peronokat alakítanak majd ki esőbeállóval.

A polgármester jelezte, hogy a munkák idejére megváltozó közlekedési rend pontos részleteiről  az ismert felületeken, közösségi oldalon, helyi televízióban tájékoztatják az itt élőket. Mint elhangzott, az itt élőknek is érdemes figyelniük, hiszen a február 1-től március elejéig esedékes munkák idejére ők sem parkolhatnak majd ezen a helyen a járműveikkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában