Tv-ajánló

2024.01.13. 11:00

Egyensúly jó és rossz között

Gazsó Rita

A kép illusztráció.

A kilencéves Calogero Anello, barátainak csak C, New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorral neveli, de igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. 

A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rend­őrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett geng­szterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra. 

A Bronxi mese egy kedves, őszinte dráma a puritán busz­sofőr és a befolyásos maffiózó szellemi csatározásának, és persze Calogero felnőtté válásának lírai története, amely Chazz Palminteri saját élete alapján írt színdarabjából készült, és Robert De Niro első rendezése volt. Mindkét színész főszerepet is játszik benne, mégpedig zseniálisan. Kevés olyan mozi akad, amelyet az ember szívesen megnéz többször is, de ez a film éppen ilyen. Minden alkalommal elbűvöl és felemel, tanít és meghat. 

Bronxi mese, 22.50 Filmcafe 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában