Mulathatunk

2024.01.24. 11:30

Ezekről a bálokról senki sem akar lemaradni a vármegyében

Készíthetjük táncos cipőinket, ugyanis javában tart vármegyénkben a báli szezon. Cikkünkben a teljesség igénye nélkül szedtük össze, mely zenés rendezvényekre érdemes készülni.

Farkas Eszter

Tánc nélkül nincs bál. Képünk a Rotary Club Szekszárd hétvégi bálján készült

Fotó: Mártonfai Dénes

Rögtön a sort hétvégén a mulatozni vágyók Simontornyán és Tevelen kezdhették meg. Január 20-án, szombaton a Simontornyai Önkéntes Tűzoltó Egyesület az immár hagyományos Tűzoltó bálját a Simontornya Művelődési Házban tartotta meg. A teveli Sváb bál a helyi művelődési házban zajlott. 

Több lehetőség közül választhatunk

Ezen a hétvégén január 27-én több lehetőség közül is választhatunk, ugyanis Bonyhádon a Völgység Sváb bálját rendezik meg a Vörös­marty Mihály Művelődési Központban. „Már nem sokat kell várjunk, és újra itt van a hosszú évek óta megszervezett Sváb bálunk Bonyhádon, ami idén új nevet visel: „A Völgység Sváb bálja”. Tartsatok velünk a 2024-es „Bonyhád 300” programsorozatunk első eseményén. A fergeteges hangulatról a Platin Kapelle es a Forte Zenekar gondoskodik. Műsort ad: a Kränzlein Néptánc Egyesület Bonyhád és a Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bonyhád Rónai Józsefné Kórusa.” Sajnos a nagymúltú Székely bálra, melyet február 3-án tartanak – a művelődési központban –, már elkeltek a jegyek. 

Szintén január 27-én rendezik meg Dombóváron a művelődési házban a Dombóvári Városi Horgász Egyesület jótékonysági bálját. 

Ugyanezen a hétvégén Tevelen is táncra perdülhetünk, ugyanis immár harmadik alkalommal szervezik meg a Teveli Tűzoltó Bált, a helyi művelődési házban, ahol a Delfin zenekar gondoskodik a jó hangulatról. 

Mulatnak a mérnökök, a jogászok

Természetesen a szekszárdiaknak sem kell csüggedniük, február 3-án két rendezvény közül is választhatnak. Az elmúlt évhez hasonlóan nagy sikerrel, immár a második alkalommal, ismét közös szervezéssel rendezik meg a Mérnök-Jogász Bált a Babits Mihály Kulturális Központban. A talpalávalót az este folyamán a Depo Band szolgáltatja, a nyitótáncot a Bartina Néptánc Egyesület adja. A bálon sztárfellépő is lesz, az aranytorkú Zséda. A vendégeket értékes tombolanyeremények, koktélpult, wel­come drink, gourmet svédasztalos menüajánlat és éjféli vacsora várja.

A Bodri Birtokon ugyancsak második alkalommal szervezik meg február 3-án, szombaton az álarcosbált, ahol az álarcviselés kötelező. Ahogy tavaly, úgy idén is díjazzák a legszebb álarcokat, legegyedibb csapatokat. A tombolavásárlással idén is jót tehetünk, ugyanis a teljes befolyt összeg felajánlásra kerül a Szekszárdi Gyermekkórház részére. A nyeremények: egy két fő részére szóló háromfogásos vacsora hozzá illő borokkal az Optimus Étteremben, valamint egy 3 napos Suzuki Grand Vitara élményvezetés a Suzuki Barta felajánlásából. A zenét az Anytime Music (Gebhardt Csaba és csapata) szolgáltatja. 

Pakson a Csengey Dénes Kulturális Központban batyus Svábbált rendeznek február 3-án, melyen a Kierkrain és a Roger Schilling zenekar működik közre. Az est folyamán műsort ad a Paksi Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület Tánccsoportja. 

Minden hétvégére jut egy bál 

Tamásiban minden februári hétvégére jut egy bál. Rögtön az első hétvégén, február harmadikán a Tamási Szabadidő és Sport Egyesület (TSZSE) a Tamási Sportegyesületek közreműködésével hívja életre a batyus jellegű sportbált, ahol DJ S.G. zenél a Deja Vu Rendezvényteremben – meglepetés sztárfellépővel is készülnek. Február 9-én Jótékonysági bált szerveznek az Aranyerdő óvodáért és bölcsődéért. 

Az eseményt a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium rendezvénytermében szervezik meg. 

A Pántlika Néptánc Együttes – Hagyományápolással Tamási Kultúrájáért Alapítvány február 17-én tartja meg bálját: „Idén kisebb-nagyobb újításokkal ismét bált szervez az együttesünk. Február 17-én 20 órától várunk mindenkit a Tamási Művelődési Központban egy jó mulatozásra. A zenéről a bonyhádi Dynamic zenekar gondoskodik. A nagyobb érdeklődési körre tekintettel idén nem viseletes bált szerveztünk.

Közösségek, egyesületek, baráti csoportok szerveznek bálokat

Civil ruhás, báli zenés estére invitálunk benneteket, ezért számítunk azok megjelenésére is, akiktől kissé távol áll a viseletes bál koncepciója. A megszokott viseletes követelményeinket háttérbe szorítottuk, viszont senkit sem szeretnénk eltántorítani a beöltözéstől. Bátran húzzatok népviseletet, szívesen látunk mindenkit kedvenc népi ruhadarabjaiban. A bál batyus jellegű lesz, mindenki finanszírozza saját fogyasztását.” Az utolsó, februári hétvégén Sváb bált szervez a Tamási Város Német Nemzetiségi Önkormányzata a Deja Vu Rendezvényteremben. 

Decsen február 10-én 20 órától Katolikus bált szerveznek a Faluházban, ahol a Nagy Fecó Band zenél. Szintén jótékonysági bált szervez a Bíborvég Általános Iskola február 17-én 20 órakor a Faluházban, ahol a zenéket DJ Döme szolgáltatja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában