Energiatakarékosság

2024.01.03. 08:50

Így segít az önkormányzat spórolni, tízezreket takaríthat meg

Ismét ingyenesen igényelhetőek LED-fényforrások a tolnai vármegyeszékhelyen – a tavalyi hasonló során több mint hatszázan jutottak energiatakarékos izzókhoz térítésmentesen.

Bencze Péter

Fotó: MW

Január 15-ig folytatódik a tolnai vármegyeszékhelyen a lakossági LED-csereprogram – erről az önkormányzat honlapján lehet olvasni. 

Mint írták: a nagy érdeklődésre való tekintettel a település lakói számára ismét elérhető a nagy sikerű program. A közleményben azt is kiemelik, hogy egy-egy háztartásban akár húsz darab elektromos fényforrás is üzemelhet, amik a teljes villamos kiadások akár egyharmadáért is felelősek lehetnek. A most újra ingyenesen igényelhető LED fényforrások nem csak a számlán megjelenő díjat tehetik olcsóbbá, de ezeknek a berendezéseknek a várható élettartami a tíz évet is elérheti. 

A programba a ledcsere.hu oldalon lehet regisztrálni. A honlapon néhány adat megadása, illetve a szükséges dokumentumok feltöltése után a rendszer még bekéri az ingatlanban használt izzók számát és azok átlagos használati idejét. Ez után az algoritmus magától számolja ki, hogy az igénylő hány LED-es fényforrásra lesz jogosult. Fontos, hogy a jelentkezők átvételi címnek Szekszárdot jelöljék meg. A LED-csereprogram tavaly nyáron indult el Szekszárdon. Akkor több, mint hatszáz helyi jutott a programnak köszönhetően modern, energiatakarékos fényforrásokhoz ingyen.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában