Hungarikumokat rajzoltak a magyar kultúra napjára

2024.01.23. 10:58

Több mint száz alkotást készítettek a lelkes gyerekek a bonyhádi pályázatra

Rajzpályázatot hirdetett általános a Könyv-Kultúra Egyesület.

Farkas Eszter

Több mint száz munka érkezett Bonyhádról, Györéből és Szekszárdról a Könyv-Kultúra Egyesület "Kedvenc Hungarikumom" című rajzpályázatára. (Beküldött fotó)

„Kedvenc Hungarikumom" címmel rajzpályázatot hirdetett általános és középiskolás korú diákoknak Bonyhádon a Könyv-Kultúra Egyesület. Összesen több mint száz munkát küldtek a gyerekek Bonyhádról, Györéből és Szekszárdról. 

– A zsűrinek igazán nehéz feladata volt, mivel szebbnél szebb pályázatok érkeztek – tájékoztatta lapunkat Schnell-Nagy Erika, könyvtárvezető. 

A zsűri tagjai Gálosné Barabás Aranka, Stekly Zsuzsa és Markovicsné Hilda voltak. A díjátadóra január 22-én került sor a Solymár Imre Városi Könyvtár Bonyhád -ban.

Díjat kaptak:

A Baka István Általános Iskolából a 2. a osztályos Wolf Lia, a 2. b osztályos Imreh Lara, Imreh Maja, a 3. c osztályos Babits Zorka, Babits Zselyke, a 4. c osztályos Mészáros Laura, Allegue Dina, az 5. a osztályos Badacsonyi Hanna.

A Bonyhádi Általános Iskolából a 3. osztályos Baranyai Lara, Tegzes Karina, a 4. osztályos Dávid Dália, az 5. osztályos Zámbó Fanni, a 6. osztályos Wurst Hanna, Ágner Merilin, Szabó Blanka, a 7. osztályos Sárközi Melodi, Illés Levente, Deér Bence, a 8. osztályos Tegzes Kitti, Antal Dóra, Darabos Noémi.

A Györei Templom Iskola két tanulója: Tatics Anna (5. osztály) és Dávid Via (7. osztály).

A középiskolások közül Nyárádi Kincső 9. osztályos (Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium), Hoffmann Botond 10. osztályos (Perczel Mór Közgazdasági Szakközépiskola és Technikum) és Rónai Lilla 11. osztályos (Arany János Gimnázium) tanulót jutalmazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában