Hajdan

2024.02.03. 12:00

A szerencsés tolnai család nyert a lottón

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: MW

60 ÉVE országos állategészségügyi tanácskozásnak adott otthont Szekszárd – tudósított az eseményről a a Tolna Megyei Népújság 1964. január 25-i száma. „Dr. Magyari Jenő, az állategészségügyi ambulancia vezető szakállatorvosa megemlítette, hogy a mind szélesedő állategészségügyi tevékenység mellett is sok kárt okoznak az állatbetegségek. Elmondotta példaként, hogy dr. Kovács Jenő megyei főállatorvos 1960-ban széles körű felmérést végzett a paksi járásban. Megállapította, hogy csak ebben az egy járásban egy év leforgása alatt két betegség, a szarvasmarhánál a májmételykór, a sertésnél pedig a drótférgesség – átszámítva – 500 vagon takarmányveszteséget okozott.”

60 ÉVE egy tolnai lottózóra mosolygott a szerencse – közölte a Tolna Megyei Népújság 1964. január 25-i száma. „A 3. heti lottósorsolás 91976 forintot hozott egyenként az 50 négytalálatosnak, s köztük Hetrich István tolnai építőipari dolgozónak és családjának. A szerencsés ember elmondotta, hogy bent járt a tolnai OTP- fiókban, s ez alatt az idő alatt két szelvényt töltött ki, variációval. S nem hitte el, amikor pénteken este a családi körben egyeztették a szelvény számait a kisorsolt számokkal. Hetrich István apósáéknál lakik, feleségével és gyermekeivel. Most, a szerencse folytán lehetősége adódik egy kis lakóház vásárlására, mely megoldja a család legnagyobb problémáját.” 

60 ÉVE a megye egyetlen női sportköri elnökét mutatta be a Tolna Megyei Népújság 1964. január 25-i száma. Kvéder Judit Váralján, a helyi TSZ SK vezetőjeként tevékenykedett. Mint elmondta, tagja a községben 1958-ban megalakult női röplabda-szakosztálynak. „A lányok hallgatnak rám és nagyon jól megértjük egymást Ha valami probléma van, közösen megbeszéljük. Talán ennek is köszönhetem, hogy ha szervezésről van szó, mindig segítenek munkámban” – tette hozzá a sportkör elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában