TV-ajánló

2024.02.10. 18:45

A technika ördöge szívat

Farkas Eszter

A kép illusztráció.

Ma már telefon nélkül el sem tudjuk képzelni az életünket, de mit szólnánk ahhoz, ha az okoskészülékünk azon felül, hogy applikációkon keresztül próbálna motiválni minket, inkább egyfajta rossz lelkiismeretként kezdene el funkcionálni, és próbálná szabályozni az életünket. Ez tulajdonképpen nem is áll olyan messze a valóságtól. 

Adam Devine. Fotő: Shutterstock

Ott van például az almás telefonokon a Fitnesz app, amit személy szerint már nincs is nagyon kedvem megnyitni, mert annyira le tud lombozni, hogy egy-egy munkanapon mennyire nincs lehetőségem a mozgásra. És mennyi értesítést kapunk az okoskészülékeinktől, hogy nem mozgunk eleget, vagy hogy az előző héthez képest mennyivel teljesítettünk rosszabbul. Ezek nem esnek jól az embernek, ahogy Phil-nek (Adam Devine) sem, akinek telefonja a filmbéli történet szerint már egy kissé túllő a célon. 

Először olyan mintha az amúgy lúzer srácnak helyrehozná az életét újonnan vásárolt kütyüje, de ahogy az élete kezd egyenesbe jönni, és elkezdené hanyagolni készülékét, a technika ördöge szinte önálló életre kel, és úgy bekeményít, hogy valósággal megkeseríti Phil addigra majdnem tökéletes életét. Elgondolkodtató vígjáték, de felfoghatjuk tragikomédiának is. 

Jexi – Túl okos telefon, RTL, 23.00 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában