Jegyzet

2024.02.21. 15:46

Alig lézeng vevő a szekszárdi piacon (videóval)

Mauthner Ilona

Megrögzött piacra járó vagyok. Azt nem állítom, hogy pusztán belőlem megélnének az árusok, de minden héten legalább az egyik piaci napon (szerda és szombat) a Szekszárd központjában lévő placcon vásárolok. Szeretem a hangulatát, a megálló, egymással beszélgető embereket, a diskurzust az árusokkal. Bár az utóbbi hónapokban inkább csak arról lehet beszélni, mi az oka annak, hogy a vásárlók elkerülik a termelői piacot? Pedig igazán csodás tavaszi idő van.

Az árusok közül volt, aki azt mondta, a kényelmesség az oka, az, hogy egy nagyobb üzletben mindent meg lehet venni egy helyen. Volt, aki szerint a pénztelenség búvik meg a jelenlegi helyzet mögött.

Bizonyára mindkét válaszban van több-kevesebb igazság. De akkor például a bajai piac miért zsúfolt akár szerdán, akár szombaton? Talán azért, mert ott tudatosabbak a vásárlók, és jobban megbecsülik a termelők munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában