Megemlékezés

2024.02.28. 10:08

Emlékeznünk kell, és emlékeztetni a fiatalabb generációkat

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Dombóváron.

Révészné Hanol Erzsébet

„Emlékeznünk kell, és emlékeztetni a fiatalabb generációkat, hogy tudjanak róla és tegyenek azért, hogy soha többet ne ismétlődhessen meg az egyházüldözés, az ávós terror, a kényszermunka, és a koncepciós perek kegyetlensége” – írták a Városunk Dombóvár Facebook-oldalán a kommunizmus áldozatainak tiszteletére tartott megemlékezésen kapcsán.

Pintér Szilárd polgármester (középen) többekkel együtt koszorút helyezett el az emlékműnél. Fotó: Facebook

Beszédében Kerecsényi Márton, a  Tolna Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének tagja többek között arról beszélt, hogy 2000 óta február 25-én emlékezünk a kommunizmus áldozataira, akiknek a száma meghaladta a százmilliót a világon, de még többen voltak azok, akiknek az életét a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg megnyomorította – hívta fel a figyelmet Kerecsényi Márton, a Tolna Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének tagja beszédében.

A megemlékezésen Kiszler Benedek a Valahol Európában című musical Nem szabad félni című dalát adta elő, majd Pintér Szilárd polgármester és mások is koszorút helyeztek el az emlékműnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában