Megemlékezés

2024.02.28. 10:08

Emlékeznünk kell, és emlékeztetni a fiatalabb generációkat

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Dombóváron.

Révészné Hanol Erzsébet

„Emlékeznünk kell, és emlékeztetni a fiatalabb generációkat, hogy tudjanak róla és tegyenek azért, hogy soha többet ne ismétlődhessen meg az egyházüldözés, az ávós terror, a kényszermunka, és a koncepciós perek kegyetlensége” – írták a Városunk Dombóvár Facebook-oldalán a kommunizmus áldozatainak tiszteletére tartott megemlékezésen kapcsán.

Pintér Szilárd polgármester (középen) többekkel együtt koszorút helyezett el az emlékműnél. Fotó: Facebook

Beszédében Kerecsényi Márton, a  Tolna Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének tagja többek között arról beszélt, hogy 2000 óta február 25-én emlékezünk a kommunizmus áldozataira, akiknek a száma meghaladta a százmilliót a világon, de még többen voltak azok, akiknek az életét a diktatúra hétköznapi valósága testileg és lelkileg megnyomorította – hívta fel a figyelmet Kerecsényi Márton, a Tolna Vármegyei Önkormányzat közgyűlésének tagja beszédében.

A megemlékezésen Kiszler Benedek a Valahol Európában című musical Nem szabad félni című dalát adta elő, majd Pintér Szilárd polgármester és mások is koszorút helyeztek el az emlékműnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában