Átverés

2024.02.12. 21:07

Így ne legyünk romantikus csalók áldozatai Valentin-napkor se

Az Erste Valentin-napi kampánya a biztonságos ismerkedést helyezi középpontba. A bank honlapján, közösségi oldalain az úgynevezett romantikus csalásra hívja fel a figyelmet, amellyel bűnözők évről évre egyre nagyobb kárt okoznak.

Teol.hu

Vigyázzunk a romantikus csalókkal!

Forrás: Shutterstock

Az úgynevezett nigériai típusú csalás az átverések egyik legrégebbi, ma is használt változata. Lényege, hogy a bűnözők valamilyen megtévesztő történettel, például egy mesés örökségből ígért részesedésért pénz utalására veszik rá áldozatukat. A nigériai átverés egyik verziója a romantikus vagy szerelmi csalás, amely elsősorban az online térben, emailen, közösségi média oldalakon, online társkereső portálokon terjedt el az utóbbi években.

A bűnözők romantikus kapcsolatot igyekeznek kialakítani a kiszemelt áldozattal, mindent megtesznek, hogy elnyerjék a bizalmát és meggyőzzék arról, valódi szerelmi viszony alakult ki közöttük. A romantikus csalások károsultjai vagy maguk utalnak pénzt "szerelmüknek", vagy óvatlanul hozzáférést biztosítanak banki adataikhoz, netbankjukhoz – írja társoldalunk, a Sonline.hu.

Az Erste tanácsaiból kiderül, hogyan védekezz a csalók ellen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában