A bábokat szombaton vetik tűzre

2024.02.24. 09:00

Kis kiszebábokat készítettek a Mérey utcai ovisok

Apró, kézzel készített kiszebábok csinosítgatásával voltak elfoglalva csütörtökön délelőtt a szekszárdi Mérey utcába járó óvodások. A gyerekek szervezett foglalkozás keretében, „előre dolgozva” készítették el az alkotásokat. A bábokat, szombaton délután, a kettő órakor kezdődő Fősővárosi Kiszebábégetés tüzére dobják majd.

Bencze Péter

Apró kiszebábokat készítettek csütörtökön a gyerekek.

Fotó: Mártonfai Dénes

Hetek óta készülnek a szombati szekszárdi eseményre. Az télűzéssel és a tavasz közeledtével kapcsolatos mondókákat tanultak a Mérey utcai ovisok. Nem véletlenül, szombaton ugyanis többek között ők is főszereplői lesznek a Kápolna téren megtartandó programoknak.

A szülők között már hónapokkal ezelőtt meghirdették a pedagógusok a lehetőséget: akinek a gyermeke akar, szervezett formában részt vehet a kiszebáb égetésen. Jelentkezők minden esztendőben szép számmal akadnak, idén sem volt ez másként.

Az idei télűző kiszebáb égetésre február 24-én, szombaton délután kettő órától kerül majd sor. A szervezők korábban a Facebookon azt írták, a felnőtt vendégeket finom, helyi forralt borral, a kicsiket pedig a régi ízeket felidéző zsíros kenyérrel várják. Mindezek mellett pedig a Mérey utcába járó óvodások műsora szórakoztatja a térre kilátogatókat. Akik pedig még ennél is többre vágynak, nekik minden igényüket kielégítheti a több méter magas, hagyományos eljárással készített kiszebáb és az elégetésének látványa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában