A stílusos megjelenés alapjai

2024.02.07. 15:42

Megjelenésünk mutatja, mik vagyunk, milyenek vagyunk

Csúcsot döntöttek a látogatók. Minden korábbinál többen hallgatták hétfőn, késő délután, az MCC Szekszárdi Képzési Központjában dr. Schiffer Miklós előadását.

Szepesi László

Schiffer Miklós beszélt a divat alakulásáról

Fotó: Kiss Albert

Ugyanis a divat- és stílustanácsadó, divatszakértő, író az öltözködésről, a stílusos megjelenés alapjairól beszélt. A stílus, amely egyben vizuális kommunikáció, láttatja, hogy milyenek, mik vagyunk, személyiségünkről közvetít üzenetet. Az, hogy hogyan öltözködünk, mit veszünk magunkra, már bemutat minket.

Figyelni kell a klasszikus értékekre, ez előadásának fő mondanivalója. Ugyanis a divat folyamatosan, ciklikusan változik, mindig vannak divat gegek, aztán, mert idővel az új unalmassá válik, ezen túllépünk, s akkor divat formálói visszatérnek a klasszikus eleganciához.

Beszélt arról, hogy bár a stílus örök, megjelenésünk akkor megfelelő, ha illeszkedik a helyhez, alkalomhoz, ahol megjelenünk. Ebben egyébként segíthet a dress code, amely elvileg minden meghívónak kötelező tartozéka. Említette a kényelmet, ugyanis az akadálytalan mozgás, a kényelem a ruha alapfeltétele, ami viszont nem azonos a bő viselettel.

Schiffer Miklós beszélt a divat alakulásáról, említette Coco Chanelt, a divatvilágot megváltoztató tervezőt, aki vagy száz éve a fűző szorította nőket kényelmesebb ruhába öltöztette. Mondta azt is, hogy a kor nem akadály, mindig olyan ruhát kell választani, amilyen a fizikumunkhoz, egyéniségünkhöz illik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában