Jó hír

2024.02.27. 18:30

Megnyílhat a civilek előtt a szekszárdi Placc

A város költségvetésének elfogadása előtt érdekegyeztető fórumokat tartottak a szekszárdi polgármesteri hivatalban. Kedden az ifjúsági egyesületeket várták a döntéshozók. A programon elhangzott: ha megszavazzák a Babits Mihály Kulturális Központ emelt támogatását, megnyílhat a civil szervezetek előtt az intézményhez tartozó Placc közösségi tér.

Bencze Péter

A civilek is jól járhatnak, ha a Babits Mihály Kulturális Központ több támogatást kap a várostól (A szerző fotója)

A megjelent civil vezetők számára Zsiga Mariann igazgatóságvezető foglalta össze röviden a legfontosabb tudnivalókat a költségvetés tervezésével kapcsolatban. Amint a szakember elmondta, a közgyűlés bizottságai a tervek szerint jövőre 74 millió forintból gazdálkodhatnak, ebből mintegy 28 millió forint szétosztásáról dönt a Kultúra, Civil Szervezetek és Városmarketing Bizottság

Ezt követően a hozzászólásokra nyílt lehetőség. Joó Balázs, az Ifjúsági Unió képviseletében afelől érdeklődött, lesz-e arra lehetőség 2024-ben, hogy a civil szervezetek előzetes egyeztetést követően ingyenesen, vagy rendkívül kedvezményes feltételek mellett használhassák a piac téren található Placc közösségi teret. 

Választ Gonda Mária, a Babits Mihály Kulturális Központ szakmai vezetője adott. Azt mondta, ez már korábban is tervben volt, de a koronavírus járvány, majd az energiaárak emelkedése közbeszólt. A szakember szerint, amennyiben a közgyűlés csütörtökön megszavazza a jelentős mértékben megemelt, mintegy 100 millió forintos támogatást a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató NKft. részére, úgy egészen biztosan rendelkezésre áll majd a fedezet ahhoz, hogy a civilek valóban birtokba vehessék a város eddig kevésbé kihasznált közösségi terét.

Amint arról korábban írtunk, a város költségvetését a tervek szerint csütörtökön fogadja el a közgyűlés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában