Fontos a helyzet felmérése

2024.02.29. 10:05

Szalmabábuhoz, jelmezes járókelőhöz hívtak mentőt

Volt, hogy szalmabábuhoz, máskor jelmezbe bújt járókelőhöz hívtak mentőt. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán kéri, hogy néhány másodpercet a helyzet felmérésére.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Veres Viktor

A mentőknek minél pontosabb információkra, van szükségük ahhoz, hogy a lehető leggyorsabb és legprecízebben tudjanak segíteni. Ehhez jól jön az állampolgárok együttműködése, ezért Facebook-oldalukon szolgálnak jótanácsokkal mindenki számára.

Miként azt a bejegyzésben írják: 

„Az életmentők hivatása, hogy segítsenek a rászorulóknak. Bajtársaink nap mint nap áldozatosan szolgálják ezt a hivatást, de sokszor te is segíthetsz abban, hogy a mentés gyors és hatékony legyen és a megfelelő segítséget kaphassák az arra rászorulók.

Az egyik legalapvetőbb módja annak, hogy segítsük a mentőket, a tájékozódás. Nem ritka eset, hogy a bejelentő csupán menet közben lát valami furcsát, de siet, nincs ideje, vagy nem akar odalépni a beteghez, félreállni autójával és tájékozódni a helyzetről, így útját folytatva értesíti a mentőket. Az ilyen mentőhívásokból a közelmúltban is származtak olyan esetek, amikor szalmabábukhoz, vonaton elszundított utashoz, vagy épp jelmezbe bújt járókelőkhöz kérték a mentők segítségét. 

Kérünk mindenkit, szánjon néhány másodpercet a helyzet felmérésére. Ha úgy látod, valaki rosszul van, lépj oda hozzá, szólítsd meg, kérdezd meg tudsz-e segíteni! Ez a mentésirányítónak is hatalmas segítséget nyújt, hiszen a helyszínről kapott információk, panaszok alapján tudja megítélni az egészségkárosodás súlyosságát a szükséges mentőerők indításához”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában