Elismerések

2024.02.02. 10:36

„Tolnai Közjóért” névvel új díjat alapítottak

Két helyi kitüntetést megszüntetett, emellett egy újat is alapított a tolnai képviselő-testület legutóbbi, januári ülésén.

Wessely Gábor

A kitüntető díjakról szóló helyi rendeletből kikerült a „Tolna Város Kiváló Közalkalmazottja”, valamint a „Tolna Város Kiváló Közszolgálati Tisztviselője” kitüntető díj. 

Fotó: TEOL

Előbbinek az az oka, hogy a törvényi változások miatt a pedagógusok kikerültek a közalkalmazottak köréből, így jelentősen csökkent azon személyek köre, akik megkaphatják az elismerést. A másik megszüntetett kitüntetésre pedig kizárólag a tolnai önkormányzati hivatal dolgozóit lehetett felterjeszteni, így a kitüntethetők köre ebben az esetben is szűk volt. 

„Tolnai Közjóért” kitüntető díjat alapítottak

Az önkormányzat alapított viszont egy új elismerést, a „Tolnai Közjóért” kitüntető díjat, amellyel közszolgálati tisztviselők, szociális és gyermekjóléti dolgozók, közművelődési területen dolgozók, pedagógusok, rendvédelmi dolgozók és a Tolnai Önkormányzati Tűzoltóság dolgozóinak munkáját is el lehet ismerni. Ebből a kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható.

Tavaly is módosult a kitüntetésekről szóló rendelet

A képviselő-testület tavaly októberben szintén módosította a kitüntetésekről szóló rendeletét. Akkor egy új elismerést, az „Év Tolnai Civil Díja” kitüntetést alapítottak. Ezzel már két, civileknek adományozható díja van a városnak: az újonnan létrehozott mellett az „Év Tolnai Civil Szervezete” díj. Utóbbit csak bíróság által bejegyzett civil szervezetek kaphatják, míg az új elismerés nem bejegyzett szervezetek, közösségek és magánszemélyek részére is odaítélhető. Mindkét civil díjból évente kettő adományozható, így ettől az évtől kezdve évente akár négy civil díjat is átadhatnak Tolnán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában