Hajdan

2024.02.03. 09:00

Tragikus véget ért a vadászat

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Tragikus véget ért a vadászat

Forrás: Shutterstock

110 ÉVE országos gyűjtés segítette az ország délkeleti részének árvíz károsultjait. „Tolnavármegye területén a községek elöljárói 2029 koronát gyűjtöttek a károsultak részére” – írta meg a  Tolnamegyei Közlöny 1914. január 25-i száma. „Tolnavármegye törvényhatósági bizottsága ezen kívül még külön egyszáz koronát szavazott meg az árvízkárosultaknak.”

110 ÉVE a havas időt kihasználva sok szekszárdi lakos töltötte szánkózással szabad idejét. Ezt a jelenséget nyugtázta a Tolnamegyei Közlöny 1914. január 25-i számának cikkírója. „Kis városunk közönségének nagy részét valósággal megszállotta a ródli-láz. A Remete-kápolnánál levő Kopasz-hegyről és a vár alatti lejtőről egész nap, főleg délután és este csak úgy repülnek a ródlizók. Van ott kis diák, nagy diák, tanár, kis leány, nagy leány, fiatal és éltesebb úri hölgy és férfi egyaránt. Sajnos, hogy már több ródli-baleset is történt, ami azonban – ugylátszik – éppen nem befolyásolja a sportolók kedvtelését.” 

110 ÉVE egy tragikus véget érő vadászatról adott hírt a Tolnamegyei Közlöny 1914. január 25-i száma. „Mózes István és Dávid János sárpilisi lakosok vadászni mentek a határba. Amint fegyvereiket megtöltötték, Dávid fegyvere véletlenül elsült és a golyó Mózes István térdébe fúródott. Az alig 24 éves embert ápolás végett a szekszárdi kórházba hozták, ahol azonban múlt kedden meghalt.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában