Tájékoztatás

2024.02.24. 06:57

Új járat indul, változik a buszmenetrend

Változások történnek a helyi járatú buszok menetrendjében, amelyek március 1-től lépnek életbe – tájékoztatott a Paksi Közlekedési Kft.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

A változás azért vált szükségessé, mivel a múlt év szeptember 1-jén életbe lépett menetrend bevezetése óta érkezett néhány változtatási igény az utasoktól, amelyekről a képviselő-testület által delegált hatáskörben eljárva januárban döntött a városépítő bizottság. Ezeket március 1-jével érvényesítik a menetrendben. 

A változtatások érintik a Gesztenyés utcából minden nap induló 2-es járatot, amely jelenleg 6 óra 25-kor indul. Ez 20 perccel korábban, 6.05-kor indul, úgyszintén a fenti járat párja, a jelenleg 6 óra 45 perckor az autóbusz-állomásról minden nap induló 2-es járat, amely március 1-től 15 perccel korábban, 6 óra 30-kor indul.

Emellett új, 3-as járatot indítanak az orvosi rendelő és a vegyesbolt közötti szakaszon, amely munkanapokon 5.10-kor indul az orvosi rendelő megállóból.

A járat a Gesztenyés, Árnyas, Barátság, Zápor, Domb utcai megállóhelyeket, az autóbusz-állomást, továbbá a Táncsics Mihály, Petőfi, Bástya, Üstökös, Nyár utcai és a Szentháromság téri megállóhelyeket nem érinti, az orvosi rendelő, Dózsa György út 32., Szent István tér és Tavasz utca megállóhelyeken pedig csak akkor áll meg, ha az ott várakozó utas felszállási szándékát jól láthatóan jelzi, vagy van leszálló utas. A változás a menetrend többi járatát nem érinti – jelezte a társaság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában