Tolna Vármegye Közgyűlés

2024.02.09. 14:36

Újra napirendre kell venni a költségvetést

Pénteken délelőtt tartotta idei első ülését Tolna Vármegye Közgyűlése. Az idei költségvetést a sok hiányzó miatt nem sikerült elfogadni.

Szepesi László

A képviselők több személyi ügyről szavaztak, majd a testület zárt ülésen folytatta munkáját.

Fotó: Mártonfai Dénes

A Tolna Vármegye Közgyűlése ülésének pénteki napirendje 15 pontból állt, s az elsők között szerepelt a költségvetés elfogadása. Ehhez a szavazatok minősített többsége kellett volna, de mert az ülésen öt képviselő nem tudott részt venni, a hat igen szavazat a négy nemmel szemben nem volt elegendő. Ezért ezt a közgyűlés rövid időn belül újra tárgyalja. 

Ezt követte a hivatal működéséről szóló, s itt, ami nem gyakran fordul elő, ellenzéki képviselő, Takács László értékelte elismeréssel az önkormányzatnál dolgozók segítőkész munkáját. Beszélt arról, hogy más önkormányzatoknál sajnos nem ezt látja, itt viszont minden szempontból kedvezőek a tapasztalatai. Hasonlóan pozitív véleményének adott hangot az ülésen Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere is. 

A vármegyei közgyűlés képviselői megtárgyalták a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának beszámolóját a Deutsche Bühne Ungarn ingatlanjainak 2023. évi hasznosításáról. Azokat az önkormányzat, 2015-ben ingyen átadta a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának, azzal a kikötéssel, hogy azok hasznosításáról évente beszámolnak.

Ennek megfelelően a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, Englenderné Hock Ibolya közölte, hogy azokat a DBU színházi célokra használja. Hozzátette, a Magyarországi Német Színház az elmúlt évben visszatért a koronavírus-járvány előtt megszokott rendhez, s Lotz Katalin igazgatónő vezetésével, megújuló repertoárral, magas kihasználtság mellett működött. 

A képviselők több személyi ügyről szavaztak, majd a testület zárt ülésen folytatta munkáját. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában