Ismerkedés a megye egykori és mai lapjaival

2024.03.15. 11:09

A magyar sajtó napja alkalmából vetélkedtek a bonyhádi diákok

A hagyományoknak megfelelően sajtótörténeti vetélkedőt tartottak március 14-én, csütörtökön délelőtt a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban a minden évben a középiskolások számára.

Farkas Eszter

Sajtótörténeti vetélkedőt tartottak a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban. (Beküldött fotó)

– Bár kevesen tudják, de március 15-e a Magyar sajtó napja is egyben, így a vetélkedő játékos feladatai is ehhez a témakörhöz kapcsolódtak – tudtuk meg Asztalosné Illés Tamara könyvtárostól. A kétfős csapatoknak részben telefonjuk, vagyis az internet, részben pedig egy tanulmány segítségével kellett válaszolniuk a kérdésekre.

Szó volt az első magyar hírlapokról, folyóiratokról, az 1848-as eseményekről sajtótörténeti szempontból, illetve a megye egykori és mai lapjaival is megismerkedhettek a diákok, sőt, egy hírt is meg kellett fogalmazniuk a versenyről. 

Két helyi iskola, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI, illetve a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium összesen negyvenkét diákja mérte össze tudását. Az első három helyezett csapat könyvutalványt, a holtversenyben negyedik helyezett csapatok pedig ajándékkönyvet vehettek át. 

Első helyezettek: Sánta Ákos és Vargity Martin (Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI) , második helyezettek: Győrfi Attila és Miklós Máté (Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI), harmadik helyezettek: Nagy Sára és Demeter Jázmin (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium), negyedik helyezettek: Pál Bence és Dávid Bence (Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI), illetve Szabó Szonja és Ács Luca (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium) lettek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában