Ismerkedés a megye egykori és mai lapjaival

2024.03.15. 11:09

A magyar sajtó napja alkalmából vetélkedtek a bonyhádi diákok

A hagyományoknak megfelelően sajtótörténeti vetélkedőt tartottak március 14-én, csütörtökön délelőtt a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban a minden évben a középiskolások számára.

Farkas Eszter

Sajtótörténeti vetélkedőt tartottak a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárban. (Beküldött fotó)

– Bár kevesen tudják, de március 15-e a Magyar sajtó napja is egyben, így a vetélkedő játékos feladatai is ehhez a témakörhöz kapcsolódtak – tudtuk meg Asztalosné Illés Tamara könyvtárostól. A kétfős csapatoknak részben telefonjuk, vagyis az internet, részben pedig egy tanulmány segítségével kellett válaszolniuk a kérdésekre.

Szó volt az első magyar hírlapokról, folyóiratokról, az 1848-as eseményekről sajtótörténeti szempontból, illetve a megye egykori és mai lapjaival is megismerkedhettek a diákok, sőt, egy hírt is meg kellett fogalmazniuk a versenyről. 

Két helyi iskola, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI, illetve a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium összesen negyvenkét diákja mérte össze tudását. Az első három helyezett csapat könyvutalványt, a holtversenyben negyedik helyezett csapatok pedig ajándékkönyvet vehettek át. 

Első helyezettek: Sánta Ákos és Vargity Martin (Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI) , második helyezettek: Győrfi Attila és Miklós Máté (Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI), harmadik helyezettek: Nagy Sára és Demeter Jázmin (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium), negyedik helyezettek: Pál Bence és Dávid Bence (Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és AMI), illetve Szabó Szonja és Ács Luca (Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium) lettek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában