Pályázat

2024.03.02. 08:43

Digitális tantermet alakítanak ki a Paksi Vak Bottyán Gimnáziumban

Egymillió forintot nyert pályázati úton az MVM Paksi Atomerőmű Zrt-től digitális tanterem kialakítására a Paksi Vak Bottyán Gimnázium.

Gazsó Rita

Képünk illusztráció.

Forrás: MW

A támogatásból a terem bútorzatát és laptoptöltő szekrényt szerzett be az intézmény, emellett A digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés biztosítása pedagógusok és tanulók számára elnevezésű európai uniós projektből 32 laptopot vásároltak. A laptopokat a diákok a tanórákon tudják majd használni.

Rompf Gabriella, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium igazgatója a TelePaksnak elmondta, hogy a támogatás révén biztosított lehet a feltétel ahhoz, hogy akár digitális osztály indulhasson a következő tanévben, amelynek keretében a diákok nem papíralapon, hanem az online térben dolgozhatnak. Ehhez a Microsoft Office 365 program ad segítséget, amely lehetővé teszi a kreativitást, az együttműködést, és azt is, hogy megoldásaikat, prezentációikat megjelenítsék a diákok a saját laptopjuk képernyője mellett a digitális táblán is. 

Az igazgató beszámolt arról, hogy a gimnázium a Microsoft Innovatív Iskola Programban az inkubátor szintig jutott. A program a frontális oktatással ellentétben a tanulók együttműködésére, a kreativitásra, a tudásmegosztásra és az informatikai eszközök használatára helyezi a hangsúlyt. A Vak Bottyán gimnázium pedagógusa, Hosnyánszki Bence már rendelkezik tanúsítvánnyal ahhoz, hogy digitális órát szervezzen és tartson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában