Méltó elismerés

2024.03.04. 07:30

Döbrököz legjobb bor- és pálinkatermelőit díjazták

Bor- és pálinkaversenyt rendeztek nemréiben Döbröközön.

Révészné Hanol Erzsébet

Bor- és pálinkaversenyt rendeztek nemréiben Döbröközön. (Beküldött fotó)

Hosszú kihagyás, öt év eltelte után ismét bor- és pálinkaversenyt rendeztek a napokban Döbröközön. Miként azt az IKSZT eseményt összegző Facebook-bejegyzésében írják, a verseny megrendezésével nemcsak a bor és pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a helyi identitástudat erősítése, közösségépítés volt a cél, hanem a minőségi termelők munkájának, szakmai tudásuknak méltó elismerése is.

Bár ahogy arra értékelésében is kitért a zsűri, az előző évi időjárás nem igazán kedvezett a szőlősgazdáknak, de így is finom, jó minőségű nedűk kerültek ki a gazdák kezei közül. A versenyre tizenhárom bor, és tizenhét pálinka mintát neveztek. Végül nyolc bor kapott arany-, három ezüst-, kettő pedig bronzminősítést.

Az év legjobb bora Hegedűs József 2023-as évjáratú Zenit száraz fehérbora lett. A legeredményesebb bortermelőnek járó díjat szintén Hegedűs József érdemelte ki. A pálinka minták közül tizenegy részesül arany, három ezüst és szintén három bronzminősítésben. Az év legjobb pálinkája díjat Horváth József 2022-es évjáratú törkölypálinkája kapta. A legeredményesebb pálinkatermelőnknek járó díjat Illés Ferenc vehette át.

A jó hangulatú találkozó az eredményhirdetést követően vacsorával, majd nótázással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában