Kalocsa-Paks

2024.03.01. 08:20

Június elején adják át a Kalocsa-Paks hidat

A munkálatok nagyon jól haladnak.

Gazsó Rita

Balról a fotót tartó csoportképen: Szigeti Tamás, a Közép-Dunamenti Kiemelt térség agrárbiztosa, Bíró Marcell kabinetvezető (Fidelitas alelnök), Süli János országgyűlési képviselő és Zsikó Zoltán, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke (Fotó: Ruip Gergő)

Süli János országgyűlési képviselő és Zsikó Zoltán, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke közösen tekintették meg az épülő Kalocsa-Paks új Duna-híd és az ahhoz kapcsolódó úthálózat kivitelezésének jelen állását. – A munkálatok nagyon jól haladnak, a híd június elején lesz átadva – jelezte az eseményről szóló bejegyzésében közösségi oldalán Zsikó Zoltán. 

– Azt gondolom, hogy a beruházás történelmi jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni. Hatalmas előrelépés a két vármegye összekapcsolásában, a jövőbeni fejlesztési lehetőségek kiaknázásában, hiszen a híd elkészültével mintegy 70 kilométeres kerülőutat lehet majd lerövidíteni, így Kalocsa és Paks, valamint az M6-os autópálya között alig  15 percre csökken majd a menetidő – hangsúlyozta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában