Túl rövid volt a gyűjtésre szánt idő

2024.03.04. 07:00

Nem gyűlt össze a pénz a kis Laura műtétjére

Szomorú hírt osztott meg közösségi oldalán a napokban Száraz Ilona, annak a ritka genetikai betegséggel született kajdacsi kislánynak, Deák Laurának az édesanyja, akinek a gyógyulásért zajló kálváriáját lapunk is nyomon követi.

Gazsó Rita

Laura továbbra is várja a műtétjéhez az adományokat

Forrás: Facebook

A gyűjtés, amelyről a Teol is írt, sajnos nem érte el a célját: az április elejére tervezett műtétet megfelelő anyagi fedezet híján nem tudják elvégezni. Miként beszámoltunk róla, a család január közepén járt kontrollvizsgálaton Nazarov doktornál, aki tavaly tavasszal műtötte meg a kislányt.

A májusi beavatkozás jól sikerült

Az orvos Laurát megvizsgálva azt mondta, hogy bár a májusi beavatkozás szemmel láthatóan jól sikerült, Laura egyensúlya javult és a lábai egész jól nyújthatóak lettek, de a növekedésével sajnos egy-két ponton visszafeszült az izomzata. Ahhoz, hogy a feszesség ne okozzon neki fájdalmat és még tökéletesebb legyen az eredmény, további, mielőbbi műtétre lenne szüksége. A tervek szerint ez április 2-án történt volna meg.

Nem lett meg a műtéthez szükséges pénz

– Kedves ismerősök! Sajnos az a rossz hírem van, hogy Laurának nem jött össze a Nazarov-műtétre a pénz – tájékoztatta az ismerősöket Ilona, az édesanya. Szerinte túl rövid volt a gyűjtésre szánt idő, ezért csupán minimális összeg, pontosan 390 ezer forint jött össze, amely sajnos elég kevés a beavatkozáshoz szükséges négymillió forinthoz képest. 

A család továbbra is bizakodik

Az örök optimista édesanya úgy fogalmazott, hogy nem szomorkodnak, addig is folytatják Laura rehabilitációját, rendszeresen gyógytornára járnak. Remélik, hogy egy későbbi időpontban, az év vége felé kijutnak Spanyolországba a műtétre és persze addig is próbálkoznak a gyűjtéssel.

Mint mondta, bíznak benne, hogy Laura meg fogja kapni az esélyt a gyógyulásra. Azoknak, akik eddig és különösen a műtétet megcélzó gyűjtésben valamilyen formában segítették a kislányt, a szülők nagyon szépen köszönik a támogatást!

Akik támogatásukkal segítenék a gyógykezelést, a műtétet, az alábbi számlaszámon megtehetik:

Számlatulajdonos: Deák Laura. Törvényes képviselő: Száraz Ilona. Számlaszám: 11773463–01304053 IBAN: HU02 1177 3463 0130 4053 0000 0000 Édesanya telefonszáma: +36-20/615-2735. Ez pedig az Együtt Lauráért Facebook oldala.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában