Lapszerkesztés

2024.04.11. 18:27

A Mathias Corvinus Collegium diáktehetségei jártak szerkesztőségünkben (galéria)

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal tehetségek klubjának tizenhat kisdiákja érkezett a Tolnai Népújság és a TEOL szekszárdi szerkesztőségébe csütörtök délután, hogy belessenek a lapkészítés titkaiba. Finta Viktor főszerkesztő köszöntötte a lelkes újságírótanoncokat.

Brunner Mónika

A fiatal tehetségek betekintettek a lapkészítés rejtelmeibe

Fotó: Mártonfai Dénes

Az MCC Fiatal tehetségek klubjának diákjai Tamásiból, Paksról, Tolnáról, Szekszárdról is képviselték magukat a kéthetente csütörtök délutánonként tartott Fiatal tehetségek klubja programon, amely az április tizenegyedikei napon a következő címet kapta: Szerkessz újságot, forgass filmet. 

Finta Viktor főszerkesztő köszöntése után Venter Mariann és Árki Attila szerkesztők avatták be őket a sajtószakma titkaiba. A diákok megnézhették a szerkesztőségi szobákat, áttekinthettek néhány szerkesztőségi munkafolyamatot. Közös fotó is készült róluk. 

Ezután átsétáltak az MCC Szekszárdi képzési központjába, ahol Kindl Gábor producer-filmes szakember tartott nekik előadást a filmkészítésről. 

Az MCC Fiatal Tehetségek Kubja múlt év októberében indult, a foglalkozások keretében különböző témákkal ismerteti meg a nebulókat, betekinthettek már a robotika rejtelmeibe, a huszárok életébe, a tojásfestők napjaiba, valamint a madarászok izgalmas világába is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában