Elismerések

2024.04.27. 11:30

A mérnöki kamara díjazta a kiemelkedő szakmai és alkotó munkát (galéria)

Átadták a Tolna Vármegyei Mérnöki Kamara elismeréseit a szervezet éves közgyűlésén.

Révészné Hanol Erzsébet

Friedmann Tamás (balra), Szeleczki József, Palotásné Kővári Terézia, dr. Orbán Gyula és Szabó János

Fotó: Mártonfai Dénes

A Tolna Vármegyei Mérnöki Kamara idei taggyűlését és szakmai fórumát tartották pénteken Szekszárdon, a Hotel Merops rendezvénytermében. A megjelenteket elsőként Palotásné Kővári Terézia, a kamara elnöke köszöntötte, majd dr. Rátkai Gábornak, a Magyar Mérnöki Kamara főtitkárának adta át a szót, aki felidézte, hogy egy évvel ezelőtt ugyanezen a helyszínen rendezték az országos titkári értekezletet – eredményesen.

Építészeti szakemberek számára is kötelező a kamarai tagság

Az elmúlt időszak lényeges változásai között főként arról beszélt, hogy tavaly decemberben elfogadta az Országgyűlés a magyar építészetről szóló törvényt, amelynek többek között elnevezése ellen tiltakozott a kamara. A jogszabályban a kulturális örökség, a településkép, illetve az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvényt gyúrták egybe, amely a kamarát is több szempontból érinti, annak külön fejezetet szenteltek benne. A törvény egyebek mellett úgy rendelkezik, hogy a felelős műszaki vezetői, az építési műszaki ellenőri és az energetikai tanúsítói tevékenységet folytató szakemberek számára is kötelező a kamarai tagság.

Díjak, elismerések a kiemelkedő munkáért

A köszöntőt követően elismeréseket adtak át. Szakmai és kamarai munkájáért Kőrösi Miklós-díjban részesült Szeleczki József vízellátási és csatornázási mérnök, vízépítési szakmérnök. A Tolna Vármegyei Mérnöki Kamara Alkotói díját vehette át műszaki alkotó munkájáért, feltalálói tevékenységéért dr. Orbán Gyula okleveles vegyészmérnök. A 45 év alatti fiatal szakemberek elismerésére alapított Bohli Antal Ifjúsági Díjat idén Csöndes Éva okleveles építőmérnök kapta. Örökös Mérnöki Kamarai Tagok lettek a még aktív 75 év feletti szakemberek, így Egyed Sándor földmérő mérnök, Friedmann Tamás gépészmérnök, vízépítési szakmérnök, Héjjas István okleveles építőmérnök, Rácz László épületgépész mérnök és Szabó János okleveles építőmérnök.

A díjátadó után Palotásné Kővári Terézia megtartotta beszámolóját az elmúlt évről, ismertette az idei költségvetési terveket, illetve a Felügyelő Bizottság és az Etikai-Fegyelmi Bizottság beszámolóját hallhatták a megjelentek. A szünet után az idei Alkotói díjas dr. Orbán Gyula, majd a Bohli Antal Ifjúsági Díjjal elismert Csöndes Éva tartott szakmai előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában