Flashmobbal készülnek a Tánc világnapjára

2024.04.29. 08:00

Két országos versenyen is taroltak a bonyhádi táncosok

A múlt hétvége eredményesen telt a Bonyhádi Általános Iskola Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola Moderntánc Tagozata számára. Tóth-Borbandi Bettina és Hitter Zsolt tanítványai több dobogós helyezést értek el két versenyen is.

Farkas Eszter

Két országos versenyen is kiválóan szerepeltek a bonyhádi táncosok (beküldött fotó)

Az Országos Modern-, Kortárstánc Tanulmányi Versenyen vettek részt április 19-én és 20-án a bonyhádi táncosnövendékek. A versenyt háromévente hívja életre az Oktatási Hivatal, amit a pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ szervez meg. Ezen a versenyen az alapfokú művészeti iskolák vehettek részt.

Beküldött fotó

Április 19-én, pénteken az alapfokú évfolyamok versenyén Tóth-Borbandi Bettina tanítványai egy első és egy második helyezést, Hitter Zsolt egyik tanítványa pedig egy első helyezést ért el. Április 20-án, szombaton a továbbképző évfolyamok versenyén Bettina tanítványai egy első és egy harmadik, míg Zsolt egyik tanítványa egy harmadik helyezést mondhatott magáénak.

A Tanulmányi Verseny legeredményesebb pedagógusának járó díjat Tóth-Borbandi Bettina kapta meg.

Ugyanezen a napon, azaz szombaton, Budapesten jártak a bonyhádi iskola junior csoportjai, akik a XXXIII. Országos Táncművészeti Fesztivál paksi elődöntőjéből jutottak tovább a döntőbe. Ezen a versenyen Tóth-Borbandi Bettina mindkét induló junior produkciója második helyezést ért el, és Hitter Zsolt junior csoportja szintén második helyezést kapott.

Beküldött fotó

Ugyan fárasztó volt az elmúlt eredményes hétvége, a bonyhádi táncosok nem pihennek, máris készülnek az április 29-i Táncművészet Világnapjára. Napközben a város több helyszínén jelennek meg egy-egy flashmobbal, majd délután tizenhét órától a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban egy kortárs-moderntánc bemutatóval emlékeznek meg e jeles napról. A bonyhádiak mellett szerepelnek meghívott művészeti csoportok Kozármislenyből, Pécsről, Szentlőrincről és Siklósról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában