Teol.hu podcast

2024.04.14. 18:48

Kollégánk a villámfotózás magyarországi úttörője

Legutóbbi, a Mediaworks Móricz Sabján Simon emlékére kiírt pályázatán Varázslatos vidék kategóriában első, Művészet kategóriában második helyezést ért el. Makovics Kornél, szerkesztőségünk fotóriportere arról is beszámolt a Hír.FM magazinjának, hogy amerikai utazása során mennyire különböző képek készültek az ottani viharokról.

Dahud Emil

Makovics Kornél. Fotó: TEOL

Sorra gyűlnek a díjak Makovics Kornél vitrinjében. Tavaly decemberben a Magyarország 365 fotópályázatán a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel táj kategóriában. Nemrég pedig a Mediaworks fotópályázatán jeleskedett. Aranyérmes képében a részleges holdfogyatkozást vitte vászonra, és az alkotást jócskán megfűszerezte, hogy az objektív és a hold között éppen elrepült egy madár. A szintén szépen csillogó ezüstérmet egy fényfestéssel felöltöztetett női testről készült remekművel érdemelte ki.

Fotó: Makovics Kornél

Ha ki kellene emelnie két kedvenc ágat a fényképezésen belül, azok a természet- és a viharfotózás lennének. Utóbbit az országban az elsők között kezdte. Az Egyesült Államokban is lehetősége adódott lencsevégre kapni villámokat. Nagyon meglepte, hogy az ottani felhőszakadás mennyire más az európaihoz képest.

Fotó: Makovics Kornél

Kornél mesélt még arról is, alkotásaival a jövőben is szeretné megmérettetni magát különböző versenyeken. Továbbá nem egyszer kérték már fel zsűrizni más találkozókon, és ilyenkor igyekszik mindig a legigazságosabban dönteni.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában