Teol.hu videó

2024.04.10. 11:44

Szekszárdot választották magyarországi otthonuknak (videó)

Hosszabb kihagyás után ismét állampolgári eskütételeknek adott otthont a szekszárdi városháza. Ezúttal négyen tettek tanúbizonyságot arról, hogy a tolnai vármegyeszékhelyet választják második otthonuknak.

Bencze Péter

Négyen tettek állampolgári esküt a szekszárdi városházán. fotó: Mártonfai Dénes

Állampolgári eskütételekre került sor kedden délután a szekszárdi polgármesteri hivatal dísztermében. A 29 éves Ferencz a romániai Nagyszalontán született. Portálunknak azt mondta, mindig is szeretett volna magyar állampolgárságot szerezni, hiszen az egész családja magyar, emiatt fiatalabb korában sok atrocitás is érte Romániában. Ő viszont nem engedett a hazaszeretetből és minden, olykor igazán nehéz helyzetben is kiállt az anyaföldhöz való kötődése mellett.

A férfi kárpitosként dolgozik Wales-ben, ott ismerte meg élete párját, Mónikát, aki szekszárdi származású. A fiatalok öt éve vannak együtt, a szabadságukat és a nyarankénti pihenő időszakot minden esztendőben Szekszárdon töltik. Így adta magát, hogy Ferencz a tolnai vármegyeszékhelyen tegye le az állampolgári esküt.

Mária szintén Romániából érkezett a tolnai vármegyeszékhelyre. Őt is a szerelem hozta a városba. Szekszárdi borász párjával ugyanis négy éve ismerkedtek meg, azóta amikor csak lehet, a szekszárdi dombok között töltik az idejüket. Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere az ünnepélyes eskütételt követően azt is elárulta, a most fogadalmat tettek, egyben megkapták a formális Szekszárd Tiszteletbeli Polgára címet is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában