Szemétszedési akció

2024.04.25. 12:24

Teszedd! Volt mit a zsákokba gyűjteni Szekszárdon

Teszedd! Ez a neve az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjának. Az Energiaügyi Minisztérium együttműködésével zajló kezdeményezéshez – a korábbi évekhez hasonlóan – most is csatlakozott a Mathias Corvinus Collegium. Így tehát a szekszárdi MCC képzési központja is megszervezte ezt a takarítást szerdán délután.

Szeri Árpád

– Mintegy harminc fiatal bevonásával létesítményünk szűkebb és tágabb környezetét igyekeztünk minél jobban megtisztítani, rendbe tenni – mondta el lapunknak  Böröcz Máté, a képzési központ vezetője. 

Mintegy harminc MCC-s fiatal szedte Szekszárdon a szemetet. Fotó: Makovics Kornél

– A Hunyadi utcai helyszínünktől eljutottunk egészen a Tudásközpont környékéig. Sajnos, a füves területeken is elég sok hulladékkal, többek között eldobott energia ital dobozokkal, papírdarabokkal találkoztunk, tehát volt mit a zsákokba gyűjtenünk. Hadd tegyem hozzá, hogy a gyakorlat – mint a mostani szemétszedés – mellett oktatási tematikánkban is nagy hangsúlyt fektetünk a környezeti kérdésekre. Ezzel arra ösztönözzük már a fiatal korosztályt is, hogy óvja, védje és tartsa tisztán környezetét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában