Találkozó

2024.05.19. 10:55

A legendás Dutra traktorok vonultak az utcákon

Hagyományosan Pünkösdkor rendezték meg – idén is így történt – immár XIi. alkalommal a nemzetközi Dutra találkozót, melyre Bátaszékről is érkeztek gazdák.

Mauthner Ilona
A bátaszéki Mayer Orbán rendszeresen részt vesz a Dutra-találkozókon. Forrás: Facebook

A Kiskőrösi Dutra Baráti Kör 2012-ben alakult azzal a céllal, hogy a Dutrát kedvelő és üzemeltető emberek közösségét összegyűjtse.

A Vörös Csillag Traktorgyár alkotása

A Dutra D4K egy magyar összkerék-meghajtású mezőgazdasági traktor, melyet a kispesti Vörös Csillag Traktorgyár gyártott 1960-tól 1972-ig, mondta a bátaszéki Mayer Orbán, aki gazdatársaival immár rendszeresen részt vesz a Dutra-találkozón.

Kezdetben négyhengeres motorral forgalmazták, majd 1964-től az erősebb, hathengeres motorral ellátott és jelentősen áttervezett változatát gyártották. A hazai mezőgazdasági üzemek és erdészetek elterjedt járműve volt az 1960-as évektől és jelentős mennyiségben exportálták is, főleg az NDK-ba.

Mint mondta, neki is van belőle több is, nagyszerű traktor, tette hozzá. Különleges látvány volt, amikor a sok helyről érkezett Dutra traktorok Kiskőrös utcáin felvonultak, ez ugyanis része volt az idei nemzetközi találkozónak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában