Teol.hu podcast

2024.05.21. 19:00

Csak hét esztendeje van pályán, mégis már két pedagógiai díjat is bezsebelt

A Jövő Nemzedékéért Alapítvány Tanulók díjával tüntették ki Szabó Katalint, a Szekszárdi Garay János Gimnázium biológia-matematika szakos tanárát.

Dahud Emil

Szabó Katalint, a Szekszárdi Garay János Gimnázium biológia-matematika szakos tanára

A tanárnő a középiskolába 2018 elején érkezett, és fél év aktív tanítás után máris az osztályfőnökségre kérte fel Heilmann Józsefné, az Alma Mater akkori intézményvezetője. Katalin elmondta a Hír.FM szekszárdi magazinjának, hogy ez az ötlet először kisebb sokként érte, félt egy kicsit, hogy pályakezdőként mélyvízbe kerülhet. Ez az aggodalom azonban nem sokkal később elmúlt. Rájött, hogy mennyire megnyugtató, hogy az iskolában van egy második családja, akikkel tökéletesen kiegészítik egymást.

A fiatal pedagógus ma már a második osztályát viszi, és nemrég beadta a jelentkezését egy továbbképzésre, amelynek keretében magasabb szintre kerülhet majd a hivatásában. Emellett Szabó Katalin huszonhét éve aktív tagja a Bartina Néptánc Közhasznú egyesületnek. Az ottani tevékenysége elismeréseként 2022-ben elnyerhette a Szekszárd Városért a művészet erejével kitüntetést. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában