Teol.hu podcast

2024.05.28. 16:00

Huszonhét gyerekből csak tizenöt tud úszni

Többek között a verőcei hajótragédiáról is beszéltünk Hortai Tamással, a Gemenc Mentőcsoport kutatóbúvárával.

Dahud Emil

Hortai Tamás a tragikus eseteken kívül betekintést engedett néhány vidámabb történetébe is.

Fotó: MW

A szekszárdi búvároktató elmondta, a Verőcén balesetet szenvedett motorcsónak egyetlen túlélőjének hatalmas szerencséje volt. Egy ilyen ütközésnél a túlélésben kiemelt szerepet játszik a sérülés súlyossága, illetve az úszni tudás. Utóbbinál elszomorítónak tartja, hogy amikor elmegy egy iskolába prevenciós előadásokat tartani, és megkérdezi a gyerekeket, hogy ki tud úszni, a huszonhét fős osztályból csak tizenöt gyerek teszi fel a kezét. 

Majd, amikor felteszi a kérdést, hogy ki az, aki jár úszásoktatásra és versenyzett is, már csak egy pracli marad a magasban. Szülőként azt gondolja, a gyerekek életében az első választott sportágnak az úszásnak kellene lennie. Amikor pedig sikerült megszerezniük a vízbiztonságot, jöhet a váltás, ha amellett döntenek.

Hortai Tamás a tragikus eseteken kívül betekintést engedett néhány vidámabb történetébe is. Kiderült, hogy kedvelt hivatása előtt rengeteg szakmát kipróbált. Dolgozott autóipari vállalkozóként, kávéház üzemeltetőként, illetve egy sztárvállalkozó jobb kezeként. Sőt, a nyolcvanas években a Téboly nevű zenekarral a színpadon is megmutatta magát, az énekes szerepében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában