Rózsát kaptak a hölgyek

2024.05.26. 16:20

Örökdiákok találkoztak a gimnáziumban

Örökdiákok léptek be szombaton délelőtt a Szekszárdi Garay János Gimnázium ódon kapuján.

Szeri Árpád

A volt 4. H. osztály találkozóján a párhuzamos osztályok néhány örökdiákja is részt vett

Fotó: Kiss Albert

A volt 4. H. osztály egykori tanulói érkeztek ifjú koruk iskolájába, a sikeres érettségi vizsga ötvenötödik évfordulója alkalmából. Különleges közösségről van szó, hiszen az első két évet a hőgyészi gimnáziumban töltötték, majd ezt követően a szekszárdi Alma Mater fogadta be őket. A szervezést végző Tóth László elmondta, hogy az 1969-ben maturált harminckét főből ez alkalommal tizenegyen adtak egymásnak találkozót.

A csapat tagjai más helységek mellett Budapestről, Pécsről, Tatabányáról és Szekszárdról érkeztek az összejövetelre. Az egykori tanárok döntő többsége sajnos már az égi katedráról tekint le a tanítványokra. Így a rendkívüli osztályfőnöki órán – a régi, saját tanteremben – a résztvevők nélkülük adtak számot pályafutásukról. Az életút ismertetés után a találkozó közös ebéddel folytatódott, s zárásként, kedves gesztusként az egyetlen férfi – Tóth László – egy-egy szál rózsával fejezte ki tiszteletét a meghatott hölgyeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában