Labdarúgás

2024.05.16. 12:32

Tolna vármegyeiek képviselik Magyarországot a diákok foci vb-jén

Hazánkat képviselheti a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum labdarúgó csapata a Nemzetközi Iskolai Sport Szövetség Labdarúgó Világbajnokságon.

Révészné Hanol Erzsébet

Tolna vármegyeiek képviselik Magyarországot a diákok foci vb-jén

Forrás: Facebook

Világbajnokságra készül Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum (TMSZC) labdarúgó csapata. Az intézmény és a hozzá tartozó iskolák huszonhárom fős delegációja ma, május 16-án kelt útra, hogy Magyarországot képviselje a ISF (Nemzetközi Iskolai Sport Szövetség) Labdarúgó vb-n. A megmérettetést Kínában, Dalian városában tartják május 17-27. között.

Miként az az szakképzési centrum sajtóközleményéből kiderül, az utazás előzménye, hogy az előző tanévben a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium csapata első helyezést ért el a Magyar Diáksport Szövetség V-VI. korcsoportos Labdarúgás Diákolimpiáján. Ennek a sikernek köszönhető, hogy a TMSZC tizenhét fős csapata részvételi lehetőséget nyert a világbajnokságra, amelyen harminchárom ország harminchat fiú- és húsz lánycsapata méri össze erejét. A csoportsorsolások április 16-án zajlottak le, a hazánkat képviselő gárda az E csoportba került Szaúd-Arábiával, Ugandával, Új-Zélanddal, valamint Anglia egyes számú csapatával együtt.

A verseny kiírása szerint a mérkőzések hat napon keresztül zajlanak majd (nem számítva a nyitó- és a zárómérkőzést), de a sok futball mellett Dalian megismerésére is lesz módjuk a fiataloknak. Május 22-én lesz az úgynevezett kulturális nap, amikor a résztvevők ellátogatnak a Dalian Erdőállatkertbe, a Szoborparkba és a Keleti Vízivárosba a Zhongshan téren és a Xinghai Öbölhídon keresztül. Ezt követi majd a nemzetek estje, melynek célja, hogy a résztvevő országok és régiók megismerhessék egymás kultúráját, ezért minden delegáció lehetőséget kap egy stand felállítására, ahol bemutatkozhat. A nyitó- és záróünnepséget a Dalian Suoyuwan Labdarúgó Stadionban rendezik. A meccsek élőben követhetők lesznek a tv.isfsports.org oldalon, valamint a delegációval utazó diákújságíró is gondoskodni fog a folyamatos tájékoztatásról.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában