Hivatali ügyintézés

2024.06.11. 11:00

Engem ezek feljelentenek, lecsukatnak, börtönbe zárnak

Nekem minden hivatali ügyintézés kész kín, véget nem érő megpróbáltatás, mondta olvasónk.

Mauthner Ilona

Az ügyintézés nem mindig egyszerű

Forrás: MW

Fotó: Ádám János

Általában háromszor szokták kitöltetni vele ugyanazt a lapot, mert hol a rovat, hol a sor nem stimmel, elfelejti megjelölni a számlán a fizetés módját, a termék mennyiségét. 

Szóval inkább odébb tol – ha kell – tíz talicska földet, minthogy hivatali papírokkal bajlódjon.

Engem ezek megesznek

Valamikor, még márciusban kapott az adóhivataltól egy levelet, ami arról szólt, hogy menjen be adategyeztetésre. A levél aztán a lakásban eltűnt egy hatalmas boríték mélyén, és csak a megadott időpont után hetekkel került elő. 

„Engem ezek megesznek, elevenen feltrancsíroznak, duplájára emelik az adómat, feljelentenek, lecsukatnak, börtönbe zárnak” – gondolta és kiverte a hideg veríték még a gondolattól is. 

Ahogy a kultúrállamban illik

Ezzel szemben, egy fehér inges, rövidre nyírt hajú, roppant udvarias fiatalemberrel találta magát szemben a portánál, aki egyáltalán nem volt morcos. A hölgy, akinek átnyújtotta a papírjait, egy emelettel feljebb küldte. Ehhez persze belépő kellett, személyi igazolvány és kísérő az ügyintézőhöz, aki hellyel kínálta.

Azonnal megnézte az adatait a számítógépén. Gyorsan, egyszerűen és nagyon érthetően elmondta, hogy mit kell tennie. Közben telefonja érkezett, elnézést kért, majd aztán ott folytatta a panaszossal a beszélgetést, ahol az előbb abbahagyta. Miután befejezte az ügy intézését kulturáltan elköszönt. Úgy, ahogy az egy kultúrállamban illik.

Az ügyintézés nem mindig egyszerű
Az ügyintézés nem mindig egyszerű
Fotó: Ádám János / Forrás: MW

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában