Völgységi Könyvfesztivál

2018.06.17. 17:30

Írók és olvasók a kultúra kellemes szentélyében

Szeri Árpád

Író-olvasó találkozók, előadások, gyermekműsorok, koncertek, családi programok páratlan környezetben. Így lehetne jellemezni az immár XVIII. Völgységi Könyvfesztivált, melynek a múlt hét végén adott otthont Bonyhád, a Solymár Imre Városi Könyvtár, illetve környezete, a Perczel kert. A színes rendezvénysorozat pénteken délután a Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékeinek ütős koncertjével kezdődött, ezután Kult Imréné, az intézmény nyugalmazott igazgatója vette át. A könyvtárért, a kultúráért díjat, majd a mesehősöket bemutató rajzpályázat eredményhirdetése zajlott le.

Filóné Ferencz Ibolya polgármester megnyitójában egyebek mellett elmondta: a legutóbbi könyvfesztivál óta sok új bejegyzés került a város képzeletbeli könyvébe. A sikeres pályázatoknak köszönhetően számos célkitűzés valósult, illetve valósulhat meg. Mindezek tudatában öröm megnyitni egy olyan rendezvényt, mely nemcsak Bonyhád, hanem a térség megannyi érdeklődőjének is kellemes és tartalmas elfoglaltságot biztosít.

Schnell-Nagy Erika, a Solymár Imre Könyvtár vezetője a fesztivált értékelve azzal kezdte: kiváltképp köszönet illeti a rengeteg támogatót. Általuk, valamint széleskörű összefogással, segítők bevonásával valósulhatott meg az a szándékoltan a családokra fókuszáló kínálat, melyek érdekesnek, hasznosnak és befogadhatónak bizonyult a legfiatalabbak és legidősebbek számára egyaránt. A péntek, szombat és vasárnap összességében több ezres közönsége író–olvasó találkozók sorát követhette figyelemmel.

A teljesség igénye nélkül néhány ismert név: Kalapos Éva, Szurovecz Kitti, Bayer Béla, Bíró Szabolcs, Borsa Brown és a szombat esti vihart egészen mondandója zárásáig távol tartó Kepes András. Ruzsa Éva, a Tolna Megyei Levéltár főlevéltárosa, igazgatóhelyettese a Bonyhád Lexikont mutatta be, idézve a hely szellemét. Nagyon sokan tekintették és hallgatták meg pénteken Hatvani Szabolcs zenei műsorát, a Lézer Szín-Fóniát, a humor kedvelői pedig végigkacaghatták Bach Szilvia szombati estjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában