könyvhét

2018.06.11. 10:30

Muzsikálva érkeztek a gyerekek a találkozóra

Hanol Erzsébet, fotó: Makovics Kornél

Az esős idő éppen csak módosítani tudta, de elmosni nem az Ünnepi Könyvhét szombati programjait a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárban, Szekszárdon. Az udvar helyett a főépület volt az esemény helyszíne, ahol Kőszegi László népi hangszerkészítő segítségével alkottak a gyerekek, így többen muzsikálva, saját készítésű sípot fújva érkeztek meg az író-olvasó találkozóra. Ennek Dicső Zsolt író, költő volt a vendége, aki Dönci becenévre hallgató Botond fiával közösen mutatta be Világgá maradok és Hasonállatok abc-ben című kettős kötetét.

Az érdeklődők megtudhatták, miként íródott a könyv, így például azt is, hogy Dönci javaslatára írtak az állatokról is. A kívánsága még annyi volt: legyen rímes és vicces. A feltételek teljesüléséről a hallgatóság is meggyőződhetett, hiszen az apa-fia páros felolvasott néhány szerzeményt, miként a Világgá maradok című kötetből is elhangzottak párbeszédek. A könyvbemutatót a Fabula együttes koncertje követte.

Vasárnap Budapesten, az Ünnepi Könyvhét központi helyszínén dedikált Dicső Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában