Mély barátságok köttettek

2018.07.29. 09:48

Tánctáborban ismerkedtek kultúrával, viselettel, környezettel

Második alkalommal rendeztek tánctábort kakasdi és csíkfalvai táncosok részvételével. Az erdélyi falu Kakasd egyik testvértelepülése.

Balázs László

Sebestyén Brigitta, a Sebestyén Ádám Székely Társulat vezetője elmondta, vendégeiknek bemutatták a település szomszédságában élő emberek hagyományait, népviseletét. Sióagárdon felkeresték a pincesort, megtekintették a Hímzésmúzeumot, a Margit-pincét, majd Varga Jánosné felöltöztetett egy csíkfalvi kislányt sióagárdi viseletbe. A megyeszékhelyen jártak a strand és élményfürdőben, ahol a gyerekek nagyon jól érezték magukat.

A csoport Pécsre is elutazott: sétáltak a Mecsekben, meglátogatták az állatkertet, majd a város központjának nevezetességeit tekintették meg. Itt tartózkodásuk alatt a néptáncot Varga János tanította, a tánchoz a zenét Szemző Angéla és zenekara biztosította. A nagycsoportos néptáncosok sárközi táncokat tanultak, a kicsik pedig gyermekjátékokat táncoltak nagy örömmel. A táborban volt kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés, hímzés, rajzolás, festés, rongybabakészítés és sok-sok játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában