Másokat buzdít

2018.09.12. 20:00

Farkas Erzsébet hét kötet szerzője, ő is erőt merít verseiből

A magány és az értéktelenség érzése mellett a buzdítás is megjelenik Farkas Erzsébet verseiben. És mert ahogy a mondás tartja, aki öntöz, maga is vizes lesz, a szerző is erőt merít az inspiráló írásokból.

Budavári Kata

Mélyponton jön az ihlet – mondja a Medinán élő Farkas Erzsébet, akinek néhány éve jelent meg első kötete. Azóta kiadót váltott, maga tervezi kötetei borítóját, és már a hetedik könyvnél tart. A hangulata ma is ingadozó, nem titkolja, hogy évek óta küzd a depresszióval. Mint elmondta, megviselték a családi tragédiák, közeli hozzátartozói halála.

Soha ne add fel

Ha már úgy érzed minden ellened van

Szíved vérzik, életed oly boldogtalan

Ha fájdalom és tragédiák hullámain evezel

Te csak küzdj tovább, soha ne add fel

Nem tudhatod, hogy mit hoz a holnap

A reményt a lelkedben mindig benne hagyd

Várhat még rád sokkal szebb jövő

Csak ki kell várni míg az idő eljő

Meglátod, hogy rád is süt még a nap

Tengernyi könnyedből boldog mosoly fakad

Csak ne nézz hátra a borús fellegekre

Így a napsugár örömet hoz az életedbe

Mostanában felnőtt lánya kirepülése okoz hol borús, máskor reményteli pillanatokat. Akik ismerik, tudják, hogy nagyon szereti a gyerekeket, a gyerekek pedig vevők a verseire, okos kérdéseket tesznek fel.

Farkas Erzsébet gyakran vendége könyvtári, irodalmi foglalkozásoknak Szekszárdon, Medinán és Szedresben, költeményeinek egy része pedig elérhető a világhálón.

Mint mondja, a versek neki is erőt adnak. – Már a legelső könyvtől kezdve az volt a célom, hogy buzdítsak másokat, akik ugyanúgy a gödör fenekén érzik magukat, mint én. Ezekből az úgynevezett buzdító versekből magam is erőt merítek, és bátorít, hogy van, aki minden nap olvassa az írásaimat. Az élet törékenysége többször megjelenik a költeményeimben és a meséimben. Talán túl egyszerűen hangzik, de igaz, hogy úgy kell élnünk, hogy szeressük és tiszteljük egymást – véli. És ha valaki azt hinné, hogy témák tekintetében csupán lelki világa aktuális állapotának vagy szűkebb környezetének leírására szorítkozik, az téved, hiszen elvont fogalmak szintén megjelennek kötetei darabjaiban, és globális problémák is foglalkoztatják.

– Az emberiség dollármilliárdokat költ arra, hogy a világűrt kémlelje, miközben egyszer csak majd azzal kell szembesülnie, hogy már a Földön sincs élet – állítja.

Legújabb kiadványa, A szeretet ereje más az előző könyvekhez képest, amelyek egy mesét tartalmaztak, hiszen ebben három is olvasható. Gyakran ír akrosztikonokat, azaz olyan verseket, amelyekben a sorok kezdőbetűje a címet adja ki.

Több pályázat nyertese, írásai folyóiratokban, antológiákban jelennek meg, megtalálhatók a magyar elektronikus könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában