A jubileum egyben a búcsú is volt

2018.09.21. 16:20

Huszonöt év után befejezi a kórus

Steinbach Zsolt

Fotó: Makovics Kornél

Különleges jubileumot tartott a Tolnai Nyugdíjas Szabadidő Klub pénteken a Mözsi Művelődési Házban. A klub kórusa megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte, ám az örömbe bánat is vegyült, hiszen bejelentették: a kórus megszűnik.

Lemle Mária karvezető elmondása szerint az ok prózai: egyre kevesebben lettek, utánpótlás pedig nem volt, így fájó szívvel bár, de befejezik a közös, szervezett éneklést.

A mára tizennégy tagot – köztük két férfit – számláló vegyeskar utoljára azért ízelítőt adott változatos repertoárjából. Két blokkban énekeltek dalokat, kórusműveket, még operarészletet is. Ráadásként pedig a közönség is velük dalolta a búcsúdal refrénjét: Gyere, énekelj velünk!

A műsor után a szabadidőklub alapító tagjait – köztük a legidősebb klubtagot, a kilencvenéves Juhász Istvánnét –, valamint a kórustagokat és vezetőjüket köszöntötte emléklappal és virággal Csóka Jánosné, a nyugdíjasszervezet elnöke.

A jubileumi ünnepség vacsorával, batyusbállal zárult, ahol a szekszárdi nótakör tagjai is műsort adtak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában