Hat vár hat rád

2018.09.13. 19:20

Rekordot döntött idén az indulók száma

Hanol Erzsébet

Rekordot döntött az idei „Hat vár hat rád”-túra résztvevőinek száma, ugyanis mintegy kétszázötvenen indultak útnak a negyedik alkalommal megrendezett eseményen. Változás a korábbiakhoz képest, hogy a nyári időpont helyett kora őszit választottak a szervezők, és így nem kánikulában, hanem kellemes kirándulóidőben teljesíthették a távot a túrázók.

A reggeli gyülekező Döbröközön, a Werbőczy-várnál volt, ahol Farkas Edit, a falu és Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere köszöntötte a résztvevőket, akiket a helyi sajátossággal, a „likas kaláccsal” kínáltak. A finom étkek mellett felidézték számukra azt a csatajelenetet, amelynek során Werbőczy visszafoglalta a várat.

A túra indulását ágyúszó jelezte. Az útvonal érintette a szarvasdi várromot, majd a Leányvárat, aztán a jágónaki Dáróvár maradványait, Dombóvár határában a Gólyavárat, a cél pedig a szigeterdei középkori lakótoronynál volt. Út közben tizenhét állomás várta a túrázókat, amelyeknél különböző ügyességi feladatok vártak rájuk.

– Négy év kitartó munkája kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket – mondta értékelőjében Szabó Loránd. Hozzátette: felhasználták az előző három rendezvény tapasztalatait, ezek alapján, amiben kellett változtattak, és úgy látja, hogy nagyon helyesnek bizonyult az időpont módosítása.

A dombóvári indulókon kívül a környékbeli falvakból, illetve távolabbi településekről is érkeztek túrázók, például Kiskunmajsáról. Egy budapesti társaság pedig harmadszor vett részt a „Hat vár hat rád”-túrán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában