kiállítás

2018.10.26. 16:29

Családi textiles tárlat tekinthető meg a Dunakömlődi Faluházban

Ahány ember, annyi út, de az Ament család tagjai – legalábbis a lányok, asszonyok – hosszabb-rövidebb időn keresztül a textilkészítés útján jártak. Van, aki még ma sem tért le róla. 

Wessely Gábor

Utak címmel nyílt kiállítás a dunakömlődi faluházban. Frey Józsefné (Ament Borbála) szövött munkáit, Reinhardt Istvánné (Ament Teréz) foltvarrásait és Rell Kata (Ament Katalin) textilképeit nézheti meg a közönség. Külön érdekesség volt, hogy a három testvér idős édesanyja is részt vett a szerdai tárlatmegnyitón, s kiállítóként is köszönthették. Ament Rudolfné sárközi viseletbe öltöztetett babái láthatók a faluházban. Ezek egy részét még, mint a decsi népművészeti szövetkezet bedolgozója készítette.

Beszédet az intézmény vezetője, Faragóné Kertész Alice mondott, aki bemutatta az alkotókészséggel megáldott család tagjait. A három lánynak van két fiútestvére. Egyikük, Ament Ottó közreműködött a rendezvényen; verseket idézett Rell Kata műveiből.

A kiállítás november 22-ig tekinthető meg a faluház nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában