Mozgalmas volt a hét

2018.10.09. 12:06

Száz településen háromszáz program

A Könyves vasárnappal zárult az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata. Csak a megyében több mint háromszáz program várta az olvasókat.

Budavári Kata

Fotó: Máté Réka

Nagyon sikeres rendezvényen vagyunk túl.

A megyében alig volt olyan település, ahol ne lett volna valamilyen program az Országos Könyvtári Napok kapcsán – mondta Liebhauser János, a megyei könyvtár igazgatója. Tolnában száz település százhét bibliotékájában összesen háromszáztizenhét esemény kapcsolódott az országos megmozduláshoz.

Minden korosztályt sikerült megszólítani, tizenhét baba program volt a megyében, száztizennyolc gyermekeknek, negyvenegy tiniknek és huszonhárom nyugdíjasoknak szóló. Vasárnap úgy háromszázan iratkoztak be ingyenesen a megyei könyvtárba.

Vevő volt a közönség a gyermekkönyvtár kínálatára, sokan érdeklődtek Szegedi Katalin ládaszínházi előadása iránt, tetszett a gyerekeknek Tündérszép Ilona története, Szűcs Boldizsár biológus állatok fotózásáról tartott előadása. Hahner Péter történész itt és a felnőtt könyvtárban is népszerűnek bizonyult, és nagyon jó hangulatú volt a Petrits Szilveszterrel folytatott beszélgetés. Liebhauser János szerint nagy öröm, hogy a Szekszárdi Gitárkvartett zárta a hetet, és hogy a vezető építésztől hallhatták az olvasók, milyen lesz az új könyvtár épülete.

Az Országos Könyvtári Napok a szakma legnagyobb rendezvénye, amelynek fő szervezője az Informatikai Könyvtári Szövetség, és amelyet a huszonöt éves Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatott. Fontos, hogy a könyvtárak meg tudták mutatni magukat, a szakma akár százezreket is meg tudott mozgatni programjaival, ez pedig ebben az információdömpingben nem semmi az igazgató szerint. Megyénkben sok helyen tartottak író-olvasó találkozókat, könyvbemutatókat, volt, ahol kirándulásra hívták az érdeklődőket. Mindemellett beiratkozási akciókkal, könyvtárba csalogatókkal várták a leendő tagokat.

Öleld meg a könyvtárat!

Mintegy háromszázan csatlakoztak a Solymár Imre Városi Könyvtár „Gyere és öleld meg a könyvtárat!” csütörtöki flashmobjához. Mint azt Schnell-Nagy Erika igazgatónő elmondta, az Országos Könyvtári Napok részeként szervezték a figyelemfelkeltő megmozdulást, és örülnek, hogy ilyen nagy létszámban sikerült megszólítani az ifjakat. M. K.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában