dokumentumfilm

2018.12.11. 20:00

Jövő szerdán a Babitsban megdobban a Kék szív

December 19-én a Babits Mihály Kulturális Központban mutatják be az Atomerőmű KSC Szekszárd kosarasainak sikereiről szóló dokumentumfilmet, amit Kindl Gábor és csapata forgatott.

Rónai Gábor

Fotó: Beküldött fotó

Lázas munka folyik a Pixel Televízió stúdiójában. Reggeltől késő estig, nem egyszer éjszakába nyúlóan megy a vágás, készül az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női kosárcsapatáról szóló egész estés dokumentumfilm, a Kék szív. Minden képkockának a helyére kell kerülnie, mindennek tökéletesnek kell lennie, mert jövő szerdán este hét órakor bemutatják az alkotást a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében. Kindl Gábor, a film producere, nem most kezdte a szakmát, de mint lapunknak elmondta, nagyon izgul, hogy jól sikerüljön a premier, hogy jó film kerüljön ki a keze alól.

– Amikor a csapat vezetői a Magyar Kupa-győzelem után ellátogattak a szekszárdi alsóvárosi temetőbe Szabó Ödön sírjához, és a képet feltették a közösségi oldalra, akkor ötlött fel bennem a gondolat, hogy mi lenne, ha film készülne a KSC-ről – mondta lapunknak Kindl Gábor, aki Szél Mónival és Kosztolányi Ferenccel dolgozik az alkotáson. – Amit ez a csapat, amit ezek a lányok az edzőikkel, a vezetőikkel és a szurkolókkal együtt véghez vittek, az maga a csoda, ami engem is magával ragadott – tette hozzá a rendező-producer.

Tényleg csodaszámba megy a KSC Szekszárd szereplése. Amióta Djokics Zseljko 2016 februárjában átvette a felnőtt csapat szakmai munkájának irányítását, kétszer lettek ezüstérmesek a Sopron mögött a magyar bajnokságban, tavaly megnyerték a Magyar Kupát a Sopron ellen Sopronban, kétszer játszottak selejtezőt az Euroligában, és már második éve szerepelnek az Európa-kupában – ahol legutóbb majdnem bejutottak a nyolc közé.

– Nem sportfilmet készítünk, ezt le kell szögeznem. Az emberi oldalról közelítjük meg a történetet, azt próbáljuk megfejteni elsősorban, hogy mi a titka ennek a sikeres, összetartó közösségnek – folytatta Kindl Gábor. – Az egyik nap megszámoltuk, negyvenketten szólalnak meg a filmben: vezetők, edzők, játékosok, szurkolók a jelenből és a múltból. Az ő érzéseiket igyekszünk visszaadni a vásznon, rajtuk keresztül próbáljuk meg megértetni a nézőkkel, hogy mit is jelent valójában a Kék szív – mondta a producer.

A jövő szerdai bemutatóra szépen fogynak a jelképes, ezerforintos áron kapható jegyek, de aki siet, az nem marad le a történelmi pillanatról, még beszerezhető pár tucat belépő a kulturális központ jegypénztárában és a Városi Sportcsarnokban, a KSC irodájában. Az biztos, hogy a játékosok, edzők, vezetők egytől egyig képviseltetik magukat az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában