Bábszínház

2018.12.22. 17:25

Lelki nap, beszélő fenyőfával

Wessely Gábor

Az ünnepekre hangolódást segítendő, lelki napot tartottak a tolnai katolikus általános iskolában. Az igazgató, Kleinné Hága Györgyi elmondta: évente kétszer van náluk ilyen rendezvény, húsvét és karácsony előtt. A tanulókra komoly és könnyedebb programok is várnak.

Most a helyi plébános, Ravasz Csaba misézett, aztán szentségimádás következett, majd bábelőadás zárta a csütörtök délelőttöt. A kis, beszélő fenyőfa, városba látogatásáról, karácsonyi kalandjairól szólt a darab. A műsor a gyerekek hathatós közreműködésével – együtténekléssel –, egyedi hangszerek megszólaltatásával született meg.

Jól ért a nyelvükön Boglári Tamás bábművész. Nem csoda, hiszen nagy a rutinja; tíz évig a pécsi Bóbita Bábszínház tagja volt. Jelenleg a Szekszárdi Német Színházban dolgozik, de egyszemélyes produkcióival járja a környező településeket. A megyei könyvtár támogatásával fellépett már többek között Bogyiszlón, Tevelen, Murgán és Mucsiban is. Nagy álma, hogy egyszer a megyeszékhelyen egy bábszínházat létesíthessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában