fényképészet

2020.03.10. 13:00

Három éve foglalkozik fotózással a kiállító fiatal

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Ruip Gergő fotóiból nyílt kiállítás a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtárban, amelyen izlandi, olaszországi és magyarországi tájképeket mutat be a fiatal fényképész.

A tárlatot két korábbi kiállításának anyagából válogatta össze. A képek sarki fényt, csillagos égboltot, napkeltéket és naplementéket örökítenek meg.

– Három éve foglalkozom fotózással – árulta el a tizenkilenc esztendős Ruip Gergő. – Először csak hobbinak indult, és lényege természet- meg táj­fotózás volt. Ezek után folyamatosan, autodidakta módon képeztem magam internetről, könyvekből. Elkezdtem embereket is fotózni, portrékat készíteni, és úgy másfél éve eljutottam egy olyan szintre, hogy munkákat is vállalhattam ezen a területen. Azóta rendezvényeket, esküvőket fotózok, reklámanyagokhoz, ételfotózásokra szoktak fölkérni; ez a munka része. Hobbinak emellett megmaradt a táj- meg a természetfotózás. Ezzel kapcsolatban nagyon sokat utaztam, iskolás és magánszervezésű utazásokon egyaránt részt vettem, és külföldről sok tájképpel tértem haza, amelyeket a közösségi médiában meg szoktam osztani – mondta el magáról és munkájáról az ifjú fotográfus.

A szekszárdi Ruip Gergő tavaly megnyert egy európai fotópályázatot, ezen kívül nyert már három országos és több különdíjat – mindegyiket tájképpel, természetfotóval. Jelenleg a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tizenkettedik osztályos tanulója, idén végez. Mindenképpen folytatni fogja a fotózást, a gimnázium után egy fotósképzésre is jelentkezik majd Pécsre.

A tárlat március 24-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában